Kadınlar kendini nasıl savunacak?

İster sosyal medyada ister televizyonda her gün kadınların mağdur edildiğini duyuyorsunuz. Cinsel istismar, saldırgan tarafından çeşitli saldırılara uğrayan ya da çeşitli şekilde şiddete maruz kalan çok fazla kadın hikayesi var. Dünya değişiyor ve özellikle kadınlar için daha öngörülemez hale geliyor. Bu nedenle, Self Defence Kadın Eğitim Programı, her kadının öğrenmesi gereken, yapılacaklar listesi için en çok ihtiyaç duyulan ve olmazsa olmazlardan biridir. Kadınların her türlü şiddet ve saldırıya karşı koyabilmeleri için Self Defence eğitimi önerilmektedir. İşte kadınlar için Self Defence eğitiminin bu kadar önemli olmasının nedenleri.

Self Defence Eğitim Programına katılma nedenleri

Yine de artık kadınlar toplumda eşit haklara sahip olamıyorlar. Sorumluluklarını yerine getirmekle sınırlandırılıyorlar. İnsanlar bu kısıtlama ve sınırlamalardan kurtulmalı ve kadınları motive etmelidir. Kadınlar her türlü cinsel şiddet ve rastgele saldırıya maruz kaldıklarında kendilerini koruyamamaktadırlar. Başarısızlığın ana nedeni korkudur. Aşağıda belirtilenler, Self defence eğitim programına katılma nedenleri ve Self Defence silahlarının kullanılmasıdır.

  • Program bir kadının özgüvenini artıracak.
  • Eğitim programı, evinizden uzakta olduğunuzda sizi güvende tutacaktır.
  • Başkalarına bağımlılığı azaltacak
  • Antrenman programı, egzersiz ve fiziksel hareketler sayesinde size sağlıklı ve zinde bir yaşam tarzı kazandıracaktır.
  • Yabancıların neden olduğu tehlikeli ve acil durumların üstesinden gelebilir.
  • Nefsi müdafaa ve ayrımcılığı azaltmak için fiziksel olarak eğitileceksiniz.
  • post-image

    Yüksek Güven Seviyesi

    Self Defece kadınlara pek çok fayda sağlıyor. Ancak özellikle, güven düzeyini artırıyor. Pek çok insan Self Defence kurslarının kadınlara fiziksel fayda sağladığını düşünüyor. Ama aslında kurs kadının ruh sağlığını eğitmektir. Örneğin üniversite öğrencisiyseniz, erkeklerin sizi taciz etmesi ve rahatsız etmesi korkusuyla derslere gideceksiniz. Genel olarak, kadınlar ne zaman zor koşullara maruz kalsalar, korku onları erkeklere karşı savaşmaktan alıkoyacaktır. Böylece korkmak yerine, kendini savunma yardımı ile rahat bir yaşam bulabilirsiniz. Potansiyel bir suçluya karşı kendini savunabilen kadının özgüveni de yüksek olacaktır. Anne, çalışan bir kadın, bir öğrenci veya genç bayanlar, Self Defence kursundan güven kazanabilirler.

    Kendini savunma yoluyla güvenlik

    Self Defence kursundan elde edilebilecek en önemli fayda, kadınların kendisini fiziksel olarak nasıl savunacağını öğrenebilmesidir. Kadınların Self Defence kursunu öğrenmesinin temel nedeni budur. Eğitim, acil ve zor durumlarla başa çıkmak için ipuçları ve püf noktaları sağlayacaktır. Kadınlar herhangi bir taciz türüyle karşı karşıya kaldıklarında, kurs, durumlarla mücadele için gerekli adımları sağlayacaktır. Self Defence kursuna giden kadından, herhangi biri bir şeyler almaya kalkarsa, ondan bir şeyler kurtarmak için gerekli teknikleri bilecek ve uygulayacaktır. Gelecekte ne olacağını asla bilemeyeceksin, bu yüzden hayatında olacak talihsiz şeylere çözüm bulmakta yanlış bir şey yok.

    Katılımcıları Motive Etmeli

    Arkadaşları ve ailesi, kursu öğrenirken kadını motive etmelidir. Acil durumlarla mücadele edebilen ve onu savunabilen kadınları takdir etmeliler. Kadınlar aktif durumda olmalı ve herhangi bir güçlük ve acil durumla yüzleşmeye hazır olmalıdır. Bu yüzden Self Defence kursuna katılın ve her türlü tacize karşı kendinizi savunun.

    Bir Yorum Yapın