Hem Kendinizi Savunmayı Öğrenin, Hem Fit Bir Vücuda Sahip Olun!

Aksiyon ve süper kahraman filmleri sayesinde, dövüş sanatları sonunda daha yaygın sporlardan intikam alıyor gibi görünüyor. Çeşitli dövüş stilleri arasında Krav Maga büyüyor. Krav-Maga formda kalmak ve kendini savunmanın temellerini öğrenmek, ayrıca reflekslerde ve özgüvende kazanımlar elde etmek için mükemmel bir yoldur. Krav Maga'yı uygulamak, filmlerde görüldüğü gibi belirli fiziksel beceriler veya olağanüstü performanslar gerektirmez!

Krav Maga nedir?

Krav Maga kelimenin tam anlamıyla “yakın dövüş” anlamına gelir, bu dövüş yöntemi geçen yüzyılın yarısında itibaren ülkelerin ordularını eğitmek için doğmuştur. Savaş, hedefleri kendinizin ve arkadaşlarınızın güvenliğini sağlamak ve engelleri olabildiğince çabuk etkisiz hale getirmek olan bilimsel ve gerçekçi bir yaklaşımla karşı karşıyadır. Bunu yapmak için Krav Maga, saldırganın hassas vücut kısımlarına odaklanır: gözler, boğaz, cinsel organlar, burun. Krav Maga çıplak elle, silahlarla, bıçaklarla ve kör nesne saldırılarına karşı koymak için öğrenmesi hızlı ve son derece etkili bir sistem oluşturmak adına farklı dövüş sanatlarından ve dövüş yöntemlerinden teknikleri özetler.

Krav Maga: Kim yapabilir?

Krav Maga'yı uygulamak, filmlerde görüldüğü gibi belirli fiziksel beceriler veya olağanüstü performanslar gerektirmez! Aslında Krav Maga'da uzmanlaşmak için gereken süre geleneksel dövüş sanatlarından çok daha kısadır. Dersler herkes içindir: kadınlar, çocuklar ve yaşlılar, çünkü teknikler insanların fiziksel ve psikolojik özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için özel olarak geliştirilmiştir. Bu, Jennifer Lopez'in 2002 yapımı “Yeter” filminde görülebilir.

post-image

Ancak, gerçek bir Krav Maga antrenmanı nasıl yapılandırılmıştır?

Krav Maga

Krav Maga'nın belirli fiziksel beceriler gerektirmemesine rağmen, tekniklerin gerçek hayatta uygulaması için iyi eğitimli bir vücut ve yanıt verme refleksi önemlidir. Krav Maga eğitmenleri en iyi teknikleri seçmişler ve savaş uzmanlıkları sayesinde; bunları gerçek hayatta daha etkili hale getirmek için kişiselleştirdiler. Ancak bu sadece bir teknik meselesi değildir, çünkü hareketleri tam potansiyellerine uygulamak için hem zihninizi hem de bedeninizi eğitmeniz gerekir. Aslında Krav Maga Eğitimi ile diğer dövüş sanatları arasındaki fark, onların fiziksel eğitime odaklanmalarıdır.

Tipik bir Krav Maga Eğitimi seansı 1 saat sürer:

  • 1.bölüm: Isınma, Germe, Circuit Training
  • En yoğun kısım ilk saattir. Adımlar, burpe, şınav ile sürekli bir ısınma var. Bunu daha sonra omuzlar, bacaklar ve kollar için tekmelerle ısınma, sol-sağ-sol kombinasyonu, ardından germe ve egzersiz devresi ile yüksek yoğunluklu özel eklemler takip eder. Temel Circuit Training bir ortakla yapılmalıdır, üç istasyondan oluşur ve çoğunlukla aerobiktir: şınav, kalkan, diz ve kum torbaları. Gelişmiş Circuit Training, yetenekli uygulayıcılar içindir ve şınav, savaş ipleri, ip tırmanışı, kettlebells ve sağlık topları, egzersizi tamamladığınız farklı istasyonlarla aralıklı antrenmana benzer.

  • 2.bölüm: Müsabaka, Savunma teknikleri, Ground combat
  • Antrenmanın ikinci kısmı, önceki derslerde öğrendiğiniz teknikleri uygulamaya çalıştığınız bir partnerle serbest bir dövüş şekli olan birkaç rauntluk sparring ile başlar. Bundan sonra, eğitim, kendini savunma teknikleri öğretilerek ve uygulanarak daha düşük bir yoğunluk seviyesinde ilerler: basit saldırılardan ve Ground combat'dan ateşli silahlara, bıçaklara veya kör nesnelerden savunmaya. Genellikle, antrenman 5-10 dakikalık Ground combat veya sparring ile sona erer.

    Krav Maga: Faydaları

    Antrenman çoğunlukla aerobiktir ve ana aerobik tepe noktaları vardır. 24 yaşındaki normal kilolu bir kadın için iki saatlik antrenmanda yakılan kalori tahmini 800-900 kcal civarındadır, ortalama kalp atış hızı %68 ve maksimum %97'dir (veriler Polar ft4 kalp atış hızı monitörü ile ölçülmüştür). Hazırlık egzersizleri ve Circuit Training, direnci, kuvveti, tepkiselliği ve hızı artırmak için tüm vücut hareketlerini kullanır. Egzersiz faydaları sadece fiziksel değildir, stres yönetimi, özgüven ve kendine güvenmede bir kazanç vardır.

    Sizde Krav-Maga öğrenmek istiyorsanız hemen başvurun biz sizi arayalım

    Bir Yorum Yapın